DISZNÓKŐ Aszú 6 puttonyos

Színe csillogó arany. Illata kajszibarackra, narancsra, virágmézre emlékeztet. Szájban nagyon friss és tiszta, összetett aromái az egész szájat kitöltik. Kifinomult, precíz szerkezetű, nagyon hosszú és tartós utóízzel. Az édességel az élénk savak tökéletes egyensúlyban vannak. Gazdag bor, hosszú árlelési potenciállal.

Karton ár (6 palack/karton): 12911 Ft

5% engedmény 6+ üveg magyar ital vásárlása esetén a magyar borok/párlatok árából

Egységár (1 liter ára): 27180 Ft
Leírás

Nagy klasszikus tokaji évjárat, a 90-es évek talán legjobbja. A forró és száraz nyárnak köszönhetően a szőlő korán kezdett érni. A botritisz lassan, egészen finoman szőtte át a szőlőszemeket, majd azok gyorsan kiszáradtak, betöppedtek. Háromszor szedtünk aszúszemeket a furmint ültetvényekben mielőtt az összes fürtöt leszüreteltük november elejétől. Az aszúszemek rendkívül tiszta ízűek voltak, csodálatos aromákkal, megőrizvén savtartalmukat. Hogy ezt az intenzív gyümölcsös világot a borokban minél jobban megjelenítsük, az aszúszemeket jellemzően erjedő mustban áztattuk.

Ajánljuk (kék)sajtokhoz, keleti fűszerekkel ízesített ételekhez, gyümölcsös desszertekhez. Önmagában, vagy akár egy szivar mellé is tökéletes.

Ideális fogyasztási hőmérséklet 11-13°C.

ország: Magyarország
régió: Tokaj
borászat: Disznókő
évjárat: 2000
szőlőfajta: Aszúszemek: 70% Furmint, 30% Zéta (Oremus) Alapbor: 90% Furmint, 10% Hárslevelű
jellege: édes
űrtartalom: 0,5 liter

Keresés a boltban

Bevásárlókocsi

 x 
A kosár üres

USZT