LALVIN VP41

VP41®

Oenococcus Oeni- MBR

Növeli a borok összetettségét, teltségét, jól alkalmazkodik a borok magas  alkohol tartalmához

 

1.Származása:

 

 Olaszország egyik déli borvidékéről szelektálták. egy széles európai uniós összefogással.

A biológiai almasav bontáshoz szükséges starterkultúrák szelekciójában sok borászati üzem és kutatóintézet vett részt.

Bővebben...

Lalvin 1-Step VP41

1-Step VP41®

Oenococcus oeni

 

A 1-Step starter kit nagyon hatékony almasav bontó kultúrát tartalmaz a legtöbb vörös és fehérbor számára. A borokban előforduló sokféle körülményhez képes alkalmazkodni. 

A kit a Lallemand népszerű MBR baktériumainak egyikét, jelen esetben a VP41-et tartalmazza, és egy aktivátor mixet, mely segít a baktériumoknak a rövid rehidratációs fázisban az „ébredésben”, és metabolizmusuk beindulásában.

Bővebben...

LALVIN 31

Lalvin 31®

Oenococcus oeni – MBR              

Növeli a polifenol tartalmat és a gyümölcsös jelleget, jól alkalmazkodik az alacsony pH-hoz és az alacsony hőmérséklethez

 

1. Származás:

 

     A Lallvin 31 MBR –t Franciaországban szelektálták az ITV kutató intézetben . Ez a törzs nagyon jól tűri a stresszes körülményeket, mint az alacsony pH (>3,1), és alacsony hőmérséklet (>14°C). A bor végső színintenzitása és színstabilitása erősen függ az MLF hosszától. Azáltal, hogy képes a MLF-t elvégezni alacsony hőmérsékleten, a Lalvin 31 lehetőség a borász kezében a jobb színintenzitás és színstabilitás elérésére. A Lalvin 31 baktériumot úgy jegyzik, mint jó érzékszervi egyensúlyt biztosító baktériumot fehér és vörös boroknál egyaránt. Jellemző az alacsony biogén-amin termelése . Előnyös, ha biztosítunk neki tápanyagot, mint pl. Opti Malo PLUS-t.

Bővebben...

Keresés a boltban

Bevásárlókocsi

 x 
A kosár üres

USZT